skip to Main Content

Gezond blijven wilt een ieder. Heel veel mensen eten gezond maar hun gewicht behoort niet tot de gezonde groep. Zo zijn er anderen die heel slank zijn maar heel ongezond eten. Het gebeurt ook dat er mensen zijn die juist eten om bij te komen zodat zij een gezond gewicht krijgen. Maar eten zij wel gezond en komen zij gezond bij? Zo zijn er mensen met een zwaar gewicht die niet eten om af te vallen zodat zij een gezond gewicht krijgen. Maar krijgen die mensen hun nodige vitamines naar binnen? Een gezond gewicht met een gezonde eetpatroon en een fit lichaam hebben behoort tot een gezonde leefstijl. Hoe jij dat het beste kunt doen lees jij hier in de FAQ.

  • Wat voor voeding is gezond?

Alles wat “te” is, is niet goed. Door je voeding te beheersen kan jij een goeie balans vinden in jouw voeding. In zo een balans moeten er vitamines en ook vezels in voorkomen.  Een gevarieerd voedingspatroon is het beste. Zoetigheid en vet komt ook al mee in voeding zonder toegevoegde suikers. Zo ook de vetten. Het is daarom ook prima als er voeding wordt klaargemaakt zonder toevoeging van suikers en vetten.

  • Hoe vaak moet jij bewegen?

Hoe vaak jij dit moet doen hangt af van jouw dagelijkse bezigheden. Als jij vaak zittend werk doet kun jij liever meer tijd stoppen in bewegen in de sportschool. Doe jij werk waar jij fysiek heel vaak in beweging bent? Dan is het voldoende om maar een keer naar de sportschool te gaan.

  • Wat voor gewicht is het best?

De standaard BMI is het best. Maar wanneer er gesproken wordt over een gewicht klasse in klasse van sport of gewichten trainingen kan er een andere berekening gemaakt worden vanwege de spieren die zich ontwikkelen en zwaarder wegen.

  • Wanneer slaap je voldoende?

Slapen is heel goed om jouw lichaam een boost te geven voor energie. Maar te slaperig zijn heeft een negatief gevolg. Dat kan jouw hele immuun systeem omlaag brengen.

  • Wat zijn de voordelen van fit zijn?

Wanneer jij fit bent kun jij helder denken en ook goed inspelen op situaties. Jij kunt snel reageren en zo voorkomen dat nood situaties een fataal gevolg hebben. Jouw lichaam heeft een beter immuunsysteem waardoor jij niet vaak ziek kan worden. Jouw hart heeft een betere klopping en die kan voorkomen dat jij een hartinfarct kan krijgen. Ook zorgt het voor betere herstel van het lichaam als er een ongelukje heeft plaatsgevonden. Jouw leven wordt door het fit zijn ook gegarandeerd verlengd.

  • Kan je gezond in gewicht bijkomen?

Dat is mogelijk. Door gezonde voeding naar binnen te krijgen en te bewegen zodat de spieren kunnen groeien is het mogelijk.

  • Hoe kan je gezond afvallen?

Door minder suiker in te nemen en minder vettige voeding en meer groen te eten kun jij gezond afvallen. Water is heel goed als vervanger van dranken met suiker.

Het is voor een ieder mogelijk om gezond en fit te zijn. Heel soms zijn er hormonen die het uit balans brengen. Maar met de artsen is het mogelijk om het in de gaten te houden.

Back To Top