skip to Main Content

Wil jij werken aan jouw fitness en vitaliteit, maar weet niet hoe jij moet beginnen? Fit-slank.nl kan jouw helpen met tips en ideeën die jou kunnen helpen met tijdens het proces. Op deze website vind jij tips en ideeën die je kan gebruiken in jouw dagelijkse fitness plan.

De juiste hoeveelheid gezonde voeding

Op een dieet zijn wilt niet altijd ‘minder eten’ zeggen. Een dieet houden wilt zeggen dat jij erop let dat jij genoeg eet en de juiste of gezonde voeding eet om de juiste stoffen in jouw lichaam te krijgen. Jouw voeding moet gevarieerd zijn met de nodige bouwstoffen zoals vitamines, mineralen, koolhydraten, eiwitten en belangrijke vetten. Het is dus belangrijk om genoeg groeten, fruit, vis te eten en minder vlees. Letten op jouw fitness en vitaliteit begint bij jouw voeding. Zorg dus ook er voor dat jouw voeding uit de natuur komt, minder tot geen suiker gebruikt, heel weinig alcohol gebruikt en dat jij genoeg water drinkt. De mens moet 1.5 liter tot 2 liter water per dag drinken.

Genoeg bewegen

Bewegen heeft niet alleen maar een positief effect op jouw fysieke welzijn, maar ook op jouw mentale welzijn. Als je genoeg beweegt heb jij meer energie, je zal je ontspannen voelen en jij zal het leven ook positiever ervaren. Bewegen is goed voor het lichaam, vooral voor jouw hart, botten en spieren. Om gezond te blijven hoef jij echt niet extreem te gaan sporten. Als jij elke dag minstens een half uurtje een matige inspanning houdt heb jij jezelf al genoeg bewogen. Je kan dit doen door middel van een wandeling, fietsen, dansen of gewoon voor een half uurtje buikspieroefeningen doen. Jezelf inschrijven op een zwemschool of dansschool is helemaal niet nodig. Je zal er wel tijd vrij moeten maken. Wil jij het niet alleen doen? Breng dan een goeie vriend mee.

Genoeg slaap

Los van het bewegen is het ook belangrijk dat je voldoende rust hebt. Je hoort mensen het vaker zeggen, maar 8 uren slapen kan goed voor je zijn. Een goede, diepe slaap kan ervoor zorgen dat je belangrijke informatie van de dag kan blijven onthouden. Met slaap zorg je ervoor dat jouw spieren zich gaan herstellen en dat jouw lichaam uitgerust is. Wist je trouwens dat onderzoek heeft uitgewezen dat genoeg slapen de aanwezigheid van alzheimer kan verkleinen? Het is dus daarom ook heel belangrijk om er op te letten dat jij genoeg slaapt.

Blessures voorkomen

Een blessure laten genezen bij oudere mensen kan soms moeilijk gaan. Het komt doordat de genezing van een blessure trager is en het hebben van een hartprobleem is groter. Dat een blessure meer tijd neemt om te genezen komt doordat de elasticiteit daalt en de sterkte van het peesweefsel afneemt. Dit gebeurt al van het 30ste levensjaar. De botten van een vrouw die vijftig jaar of ouder is, is minder sterk dan die van een man in dezelfde leeftijdscategorie. Sporten en/of bewegen is goed voor de conditie en spieren, maar een goede voorbereiding vóór het sporten of bewegen is ook belangrijk.

Back To Top